NOHARALIFE.BLOGSPOT.COM
Feedback tentang IIC (Kolej)?

Assalamualaikum.
Hari ni saya nak bagi feedback tentang kolej islam antarabangsa (iic) yg mana sekarang saya merupakan pelajar kolej tersebut. Bukan nak memburukkan nama kolej tetapi setiap tempat mesti ada baik dan buruknya.
Baiklah. Sem ni sepatutnya  sem terakhir saya disini sebagai pelajar kolej tersebut. Tapi, semalam rakan sekolej saya tanya kepada staff iic berkenaan tentang ibadah camp kami yang tidak lagi dijalankan. dari 3 sem lepas kami bertungkus lumus hantar borang ibadah camp sebaik shj kami berlima selesai usrah. tapi nama kami tidak jugak naik2 kat dlm list student ibadah camp. kami sabar fikir positif.. (mungkin iic nak lepaskan senior2 yg dah nak graduate dulu kot) tapi sem lepas.. kawan serumah saya yang hantar borang ibadah camp lambat dari kami dah dapat pergi ibadah camp. disebabkan tu kami pegi jumpa stadd cakap pasal ibadah camp ni. isi borang ibadah camp lagi. tulis dekat atas kertas masalah yg kami hadapi.
lepas tanya kat stadd semua tu, pihak iic ckp sem depan which is sem sekarang ni kami dah boleh pegi. then kami tunggu sampai lah semalam kawan saya pegi kolej lagi tanya pasal ibadah camp ni sbb nama2 student ibadah camp sem ni dah naik.
Then, boleh pulak mereka cakap yang kami ni tak alert tak isi borang awal2.. bila kami ckp kami dah hantar 2 3 kali diorang kata mungkin borang kami hilang.
Saya sebagai student kolej tu mmg kesal sgt dengan cara kerja staff kolej tersebut yg tak bertanggungjawab atas hal ni. mereka sepatutnya alert kepada student2 mereka yang sudah hampir habis sem ni. Hanya disebabkan pelajar course IT ni sikit. mereka tak boleh lah ambil ringan pasal ni.
Mereka salahkan student ckp student tak alert lah itu lah ini lah. sedangkan kami berlima ni kerap naik turun tanya pasal ibadah camp. hampir setiap sem. Mungkin mereka takkan bergerak selagi parents kami tak bersuara. Kami akan hantar parents kami uruskan hal ni jika benda ni tak selesai lagi. kami bukan nak jadi anak manja tapi staff takkan berjalan kalau kami yang bersuara. Maaf. 

January 7, 2016 at 11:06 PM
Anonymous Anonymous said...

Very good post. I am facing some of these issues as well..



Also visit my web site - fashion story country girl hack

Post a Comment


Older Post | Newer Post
SIERA ROZHA's NOTES


Haiii, welcome to my blog. Don't forget to follow me and leave your footnote below so I can follow you back! TQ! ^^
WELCOME TO SIERA ROZHA BLOG!! HAVE A NICE DAY.. THANK YOU!

HOME ABOUT TUTO LINK

FOOTPRINT







Follow me


Contact Me


Instagram: xolovenharaa
Line: xolovestephaniee


LIKE PLEASE ^^



My diary list